FOTOS

dilluns, 15 de juny de 2020

DILLUNS 15 DE JUNY. Orientacions generals d'estiu

AVIONS i famílies! Ja ha arribat l’estiu. Aquest curs ha estat molt estrany per tothom, hem estat molt de temps sense venir a l’escola però en cap moment hem deixat d’aprendre. Heu fet motes coses que us hem anat encomanant com per exemple practicar la lletra impremta, fer grafismes, escoltar contes... però vosaltres també heu fet moltes altres coses com cuinar, ajudar a casa, anar a la platja... Aquest estiu volem que sigueu amb tot això que heu anat fent. Penseu que el blog el tindreu a la vostra disposició i podeu repetir propostes i activitats o anar fent les que no heu pogut fer.
AVIONS y familias! Ya ha llegado el verano. Este curso ha estado muy extraño para todo el mundo, hemos estado mucho de tiempo sin ir al colegio, pero en ningún monumento no hemos dejado de aprender. Habéis hecho muchas cosas que os hemos ido mandando como por ejemplo practicar la letra imprenta, hacer grafismos, escuchar cuentos... pero vosotros también habéis hecho muchas otras cosas como cocinar, ayudar en casa, ir a la playa... Este verano queremos que sigáis con todo esto que habéis ido haciendo. Pensad que el blog lo tendréis a vuestra disposición y podéis repetir propuestas y actividades o hacer las que teníais pendientes. En primer lloc, recordar-vos la importància de poder donar-li als infants espais i moments d’explosió i activitat física. Poder córrer, nadar, saltar, anar amb bici, ballar... L’activitat física, no només genera adrenalina (com tots sabem) sinó també activa el cervell, i l’infant després es pot concentrar millor en les tasques.  
En primer lugar, recordaros la importancia de poder darle a los niños espacios y momentos de explosión y actividad física. Poder correr, nadar, saltar, ir en bici, bailar... La actividad física, no solo genera adrenalina (como todos sabemos) sino también activa el cerebro, y el niño después se puede concentrar mejor en las tareas.
Per seguir practicant la lectura i escriptura us aconsellem alguns quadernets:
Para seguir practicando la lectura y escritura os aconsejamos algunos cuadernillos:
 
Només és una recomenació. No els heu de comprar tots. Però el més important és que els vostres fills vegin la utilitat i us de la lectura i escriptura en la vida real. És important que llegeixin cartells al carrer, paquets del aliments o de les seves galetes preferides, fer amb vosaltres el llistat de la compra, anar escrivint-se cartes amb algú, escriure el que han dibuixat en un full...
És important que practiquin el traç, els hi pot anar bé fent grafismes com els que us hem anat enviant, aquí us deixem altres exemples que podeu anar fent.

Solo son recomendaciones. No los tenéis que comprar todos. Pero lo más importante es que vuestros hijos vean la utilidad y os de la lectura y escritura en la vida real. Es importante que lean carteles en la calle, paquetes del alimentos o de sus galletas preferidas, hacer con vosotros el listado de la compra, ir escribiéndose cartas con alguien, escribir el que han dibujado en una hoja... Es importante que practiquen el trazo, se los puede ir bien haciendo grafismos como los que os hemos ido enviando, aquí os dejemos otros ejemplos que podéis ir tirando. 
Pel que fa a les matemàtiques, es important que sàpiguen contar del 1-10 però també contar del 10-1. És important que relacionin el número amb la quantitat i per això us convidem que aprofiteu qualsevol moment per introduir les matemàtiques. Poden fer amb vosaltres receptes de cuina (on les mates sempre estan presents) i fins i tot, escriure ells/elles les receptes en un full, comptar les fruites i/o verdures que cal comprar, repartir alguna cosa a casa, identificar números i el seu significat al carrer, començar a fixar-se en les hores i el seu pas, fer jocs de càlcul mental... al blog també podeu seguir fent els jocs matemàtics que us hem presentat. I com no, jugueu molt molt molt als jocs de taula, que quasi tots estan, d’una manera o un altra, impregnats de matemàtiques.

En cuanto a las matemáticas, se importando que sepan contar del 1-10 pero también contar del 10-1. Es importante que relacionen el número con la cantidad y por eso os invitamos a que aprovechéis cualquier momento para introducir las matemáticas. Pueden hacer con vosotros recetas de cocina (donde las mates siempre están presentes) e incluso, escribir las recetas en una hoja, contar las frutas y/o verduras que hay que comprar, repartir algo en casa, identificar números y su significado en la calle, empezar a fijarse en las horas y su paso, hacer juegos de cálculo mental... en el blog también podéis seguir haciendo los juegos matemáticos que os hemos presentado. Y como no, jugad mucho mucho mucho a los juegos de mesa, que casi todos están, de una manera u otra, impregnados de matemáticas. 
No oblideu la part artística! Doneu als vostres fills l’oportunitat de ser creatius, de donar respostes pròpies... des de fer un dibuix lliure fins a donar resposta a una situació a casa. Els hi podeu demanar opinions en quant a l’estètica de la casa, donar temps per trobar solucions a diferents problemes i especialment oferir-los materials per fer obres d’art, ja no només pintures i/o colors, però també material natural, com pinyes, pedres, petxines... o material casolà, com culleres, teles, revistes... Un infant creatiu sol ser més resolutiu i, més endavant, té facilitat de donar resposta als problemes que li van sorgint en la vida.

¡No olvidáis la parte artística! Ofreced a vuestros hijos la oportunidad de ser creativos, de dar respuestas propias... desde hacer un dibujo libre hasta dar respuesta a una situación en casa. Les podéis pedir opiniones en cuanto a la estética de la casa, dar tiempo para encontrar soluciones a diferentes problemas y especialmente ofrecerles materiales para hacer obras de arte, ya no solo pinturas y/o colores, pero también material natural, como piñas, piedras, conchas... o material casero, como cucharas, teles, revistas... Un niño creativo suele ser más resolutivo y, más adelante, tiene facilidad para dar respuesta a los problemas que le van surgiendo en la vida. 

No ens podem anar sense recordar-vos la importància dels contes. Un món que permet als infants identificar-se amb els personatges i les seves pors i inseguretats. És un espai que convida a l’infant a afrontar-les i saber donar resposta. Els contes son essencials per transmetre valors de la vida i aprendre diverses moralitats, com l’ajuda, la cooperació, l’amistat, l’amor... Podeu intentar contar un conte cada dia abans de dormir, o fixar algun dia de la setmana. No cal que siguin contes nous o comprats, poden ser contes que us contaven els vostres pares o avis quan éreu petits.
Aneu alerta amb els dibuixos animats que a vegades els valors que transmeten no solen ser molt positius. Us convidem a visualitzar-los amb ells/elles i ensenyar-los a analitzar-los i identificar el què està bé i el que no.
No nos podemos ir sin recordaros la importancia de los cuentos. Un mundo que permite a los niños identificarse con los personajes y sus miedos e inseguridades. Es un espacio que invita al niño a afrontarlas y saber dar respuesta. Los cuentos su esenciales para transmitir valores de la vida y aprender varias moralidades, como la ayuda, la cooperación, la amistad, el amor... Podéis intentar contar un cuento cada día antes de dormir, o fijar algún día de la semana. No hace falta que sean cuentos nuevos o comprados, pueden ser cuentos que os contaban vuestros padres o abuelos cuando erais pequeños.
Id con cuidado con los dibujos animados; a veces los valores que transmiten no suelen ser muy positivos. Os invitamos a visualizarlos con ellos/ellas y enseñarlos a analizarlos e identificar el qué está bueno y el que no. Finalment, recordar-vos la importància de gestionar les emocions. Els vostres fills necessiten els vostres petos, abraçades, mirades complaents... però també tenen les seves crisis (com nosaltres)... ajudeu-los a saber gestionar-les amb tranquil·litat i sempre mostrar-los i oferir-los un espai de seguretat. El vostre fill ha de sentir-se segur i cuidat amb vosaltres. Un infant que es senti segur i estimat, té major autoconfiança, autoestima, i està més dispost a aprendre. Un infant que es senti segur de si mateix, es menja el món!

Finalmente, recordaros la importancia de gestionar las emociones. Vuestros hijos necesitan vuestros besos, abrazos, miradas complacientes... pero también tienen sus crisis (como nosotros) ... ayudadlos a saber gestionarlas con tranquilidad y siempre mostradles y ofrecedles un espacio de seguridad. Vuestro hijo tiene que sentirse seguro y cuidado con vosotros. Un niño que se sienta seguro y querido tiene mayor autoconfianza, autoestima, y está más dispuesto a aprender. ¡Un niño que se sienta seguro de sí mismo, se come el mundo!

1 comentari:

  1. Gracias Eva por tus orientaciones para este verano. Y gracias por todo lo que has hecho durante esta etapa de educación infantil y en esta cuarentena. Un saludo y abrazo para todas las profes por vuestro trabajo. Felices verano

    ResponElimina

Bon dia a tots i totes! Ahir varen venir a fer-nos una activitats per ensenyar-nos a reduir, reutilitzar i reciclar millor. Ens ho vàrem pas...